Parcer får nytt hem i Västra Hamnen

Parcer Behandlingsfamiljer får nytt hem lagom till jul

Den 22 december får Västra Hamnen i Hudiksvall ännu ett nytillskott. Det är Parcer Behandlingsfamiljer som flyttar in i sina nya ändamålsmässiga lokaler.

- Det känns spännande att med Parcer, få vara en del av det företagsklimat och den framtidsanda som växer fram på området. Vi ser fram emot att lära känna våra nya grannar, säger Jennie Blomstrand, VD och verksamhetsansvarig på Parcer.

Jennie Blomstrand, VD & Verksamhetsansvarig på Parcer Behandlingsfamiljer i Hudiksvall ser fram emot nya fräscha lokaler nere i Västra Hamnen i Hudiksvall.

Vilka är då Parcer Behandlingsfamiljer?

- Parcer grundades ur den gemensamma drivkraften att vilja göra mer inom våra respektive yrkesroller inom socialtjänsten. Vi var fyra kollegor som drevs av samma tankar och idéer om hur vi -  under andra förutsättningar - skulle kunna arbeta mer effektivt och nå förbättrade resultat. Vi såg bl.a. ett behov av att vidareutveckla familjehemsvården, förklarar Jennie och tillägger att verksamheten idag expanderat till att sysselsätta 17 personer.
Förutom huvudkontoret i Hudiksvall har Parcer filialer i Uppsala och Dalarna.

Vad är Parcermodellen?

- I korthet innebär Parcermodellen att vi som aktör tar ett helhetsansvar för individen. Med hjälp av riktade behandlingsinsatser, evidensbaserade metoder, personligt bemötande och stort engagemang erbjuds familjehemsvård och behandling där varje liten del räknas för resultatet.

Ansvar för samhällsdebatten

För Parcer är det viktigt att vara en del av samhällsdebatten inom det område man verkar inom. Varje höst anordnas exempelvis en familjehemsmässa där föreläsare inom högaktuella ämnen bjuds in.

- Parcermässan är ett perfekt tillfälle för olika professioner, företag, familjehem och allmänhet att  stråla samman i frågor som berör oss alla. Gränsöverskridande samarbeten är en nödvändighet för att kunna förändra det tuffa samhällsklimat vi befinner oss i, menar Jennie som precis avslutat årets oktobermässa med temat: ”Kriminalitet som livsstil.”

Förväntningar på Västra Hamnen

- Vi ser fram emot att avrunda 2023 med att hinna landa i våra nya lokaler. Vi hoppas och tror att den positiva företagsandan på området kommer skapa nyfikenhet även kring vår verksamhet, menar Jennie Blomstrand och välkomnar såväl ”företagskollegor” som allmänhet att komma förbi och höra mer om hur det är att vara familjehem.

Text och foto: Melaviinfo - Agneta Wallner