En familjehemsresa i fyra delar

En familjehemsresa – Del 1 Tekoppar och pannkaka

Alla Hjärtans dag markerar starten på vår nya miniserie "En familjehemsresa" i fyra delar. Här möter vi Johan och Nathalie från Delsbo som med sina två barn välkomnat sin allra första familjehemsplacering. Hur kommer det sig att de tog det viktiga steget att bli familjehem, och hur ser livet ut med en ny familjemedlem? Vi möter även placeringskonsulenten Kristoffer och behandlingskonsulenten Mia, två nyckelpersoner i arbetet kring familjehemmet.

Med den placerade i fokus inleder vi dock med sexårige Luddes berättelse. Ludde som vi valt att kalla honom sitter uppkrupen i mamma Nathalies knä och berättar engagerat som endast en sexåring med glugg i mun kan göra.

"Det var sommar när jag kom till mamma och pappa. Jag flög hit i en tekopp som snurrade högt uppe bland molnen. Det var stora vita moln och några svarta. Koppen hade sönder pappas tak när jag kraschlandade och for ner i köket. Men pappa lagade taket och jag fick ett alldeles eget rum. Den dagen åt vi pannkakor. Jag älskar pannkakor."

Vill även du öppna ditt hem för tekoppsresenär? Kontakta Parcer idag och bli en del av någons resa!